середу, 31 серпня 2016 р.

Стукіт під кузовом чи в підвісці

Дивний стукіт з-під машини, звичайна справа для ланоса, але коли здається що ось-ось зараз відвалиться, стає дуже неприємно. Перші звуки з підвіски з'явилися давно, на бруківці або дрібних вибоїнах такий собі торохтливий, незначний тиц-тиц.

Підйомник і чимось незадоволений майстер після огляду встановив, торохтять гальмівні супорти. А я вже знав про таку проблему, цокають супорти в напрямних після довгої роботи і її зношення. Баг це і їздити так достатньо безпечно, та я зовсім забув. Як перевірити, дуже просто, при стукоті трохи притиснути педаль гальма, злегка і стукіт зникає.

Нещодавно з'явився новий стукіт з-під кузова і такий нахабний. А передчуття каже, скоро щось відвалитися. Звук дзвінкий, як захист відкрутився або труба випускної системи. І треба ж, під час руху щось таки випало з-під кузова. Дивлюсь у дзеркало, а це гранітний камінь гравій.

Заскочив на захист двигуна та й безпроблемно оселився у моторному відсіку, часом пританцьовуючи степ. Так сам і вистрибнув. Якщо стукіт такий трапився, на машину не гріши, краще марку дорожи. А заглядай під днище, може то лише камінчик гранітний, по залізі торохтить! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар