середу, 18 травня 2016 р.

Заміна в системі охолодження двигуна - розширювальний бачок

Бачок ланос ОЖ
Бачок Ланос
Доливаючи дистильовану воду вже близько 2-х років у розширювальний бачок, настав час замінити його через підтікання. Як і зазвичай, не відразу знайшов причину виходу ОЖ із системи охолодження. Пізніше стало ясно, що підтікає не завжди, але якщо тече, то так, що не видно звідки. Антифриз найчастіше був на задній стінці відсіку двигуна. Маленька тріщина на боці бачка пускала антифриз, стікаючи по патрубку, він далі потрапляв на кузов.

Зламався бачок Ланосу - Ракета
Ракета
Рідний бачок українського виробництва під неординарною торговою маркою "Ракета". Куди, за задумом виробника, повинен летіти Ланос незрозуміло, але "полетів" сам бачок у сміттєвий бак. Після зняття та ревізії стало видно, лопнула, а точніше відірвалася внутрішня перетинка, яка власне за задумом і має зміцнювати конструкцію бачка. Але, чи пластик не якісний, чи температурний режим при виробництві не витриманий, та бачок прийшов у повну непридатність.

Відірвана перетинка бачка ОЖ
Відірвана перетинка
На заміну куплено оригінальний GM, корейський бачок за 209 грн. + 22 грн. (доставка). За відгуками ланосівників, такий розширювальний бачок прослужить набагато довше. Хоча був і відпис з невдалим досвідом, простіше кажучи і корейський потік. А з чиєї вини він потік – не встановлено.

Заміна не складає особливих зусиль, плоскогубцями стиснути хомут та витягти патрубок (3 шт). Ключик на 10 відвернути дві гайки. Антифриз можна злити перевернувши відкручений бачок у вертикальне положення, але не знімаючи нижній (широкий) патрубок через верхній штуцер.

На новий бачок Genuine встановлюючи на місце одягнути назад патрубки, долити ОЖ, затиснути гайки (не сильно). Все, система герметична. Стара кришка бачка підійшла ідеально, без сюрпризів.

Немає коментарів:

Дописати коментар