четвер, 1 вересня 2016 р.

Заміна мастила (оливи) в двигуні Castrol Magnatec

castrol magnatec 5w-40 a3/b4 4 l
Castrol Magnatec 5W-40 4 л
Стандартна процедура заміни оливи після 10 000 км пробігу, а ось яке мастило купувати і де, докладніше далі. Оригінал завжди краще підробки, а двигун Castrol Magnatec 5W-40 A3/B4 4 л пропрацює дуже довго і щасливо.

Castrol Magnatec 5W-40 4 л

Вибір олії і де не кинуть при покупці залипуху на прилавок можна порівняти з журналістським розслідуванням. Раніше навіть обдзвонював офіціалів із питанням, а де правильну оливу купити. Пізніше з досвідом просто почав довіряти інтуїції, та це не так надійно. Останню заміну перечитав відгуки, благо вони є у продавця, зрозумів – тут офіційне постачання. На каністрі під кришкою з'явилася пломба, запаяна плівка.

Купити оригінальне пакування оливи Castrol Magnatec 5W-40 A3/B4 4 л можна в інтернет магазині Розетка за оптимальною ціною 584 грн. Після 5 тис. км масло не почорніло, рівень трохи знизився, залежить певною мірою від стилю їзди. Якщо стартувати на зелений капцем у підлогу, то олія має за ідеєю трохи пригоряти.

Оливою Castrol Magnatec користуюся з самого початку після покупки автомобіля і поки що всім задоволений. Двигун працює як годинник, під заливною кришкою двигун чистий. Нагар не виявлено. Звичайно, в мінімальному ступені він будь-який присутній. За зношування мотора поки нічого не скажу, потрібно заміряти. За запевненням виробника, розумні молекули, треба ж до чого масло дійшло (уже думає!), прилипнуть до стін вкладишів і кривошипно-поршневій групи не даючи зношуватися двигуну при холодному запуску. Молодці!

Заміну робив на СТО, так майстер перелив злегка рівень вище верхньої мітки, а за відгуками шановних ланосівників, ця обставина може пробити сальники двигуна з часом. Довелося їхати вдруге і зливати зайве, а це мій час і марна втрата олії. Адже молодість, зелено і рука не набита слюсаря. Тому сервісмен запевняв серйозно, що підвищений рівень ніяк не впливає на роботу двигуна. Не вірю, і вам раджу остерігатися переливу вище за мітку.

1 коментар:

  1. Купував знов цю оливу тільки з автомагазину, на каністрі була дата придатності і здирачка наліпка з номером справжності, перевірив на офсайті - все оригінал. Поки купив обходив кілька магазинів, не було дати на більшості. Мабуть прострочене продають, там її "дату" спиртом легко затерти.

    ВідповістиВидалити