неділю, 21 січня 2024 р.

Чи підходить мені Castrol Edge FST 0w-30 c3 b4? Чи Castrol Магнатек 5W-40 a3

 Каністра моторного мастила Castrol Edge FST 0w-30 c3 b4 має певне маркування, яке, якщо ви її знаєте, дозволяє легко визначити, чи підходить олива для вашого автомобіля чи ні. Давайте розберемося в цьому питанні разом.

Двигунна олива

Олива Кастрол ЕДЖ/МАГНАТЕК


Першокласна лінійка серед олив (позначки зашифровані)

Edge — ця серія моторних олив є першокласною лінійкою двигунних мастил виробництва Castrol. Дана серія має на увазі, що продукція повністю синтетична, тобто найбільш стійка до високих і низьких температур і має високі експлуатаційні характеристики.

Titanium FST — це унікальна найсучасніша технологія Castrol. Завдяки титановим сполукам, які присутні в Titanium FST, масляна плівка придбала додаткову міцність, яка вдвічі перевищує звичайну масляну плівку. Титан FST знижує тертя деталей до 15%.

А3/В4 – параметри європейської системи класифікації моторних олив, яка називається ACEA.  А  - моторне мастило для бензинових двигунів,  В  - для дизельних двигунів. A3/B3 і A3/B4 є високоефективними моторними оливами.

SL/CF – це параметри американської системи класифікації моторних олив для двигуна, яка називається API. S означає, що моторне мастило призначене для бензинових двигунів, буква  поруч означає, що моторна олива підходить для двигунів, випущених до 2004 року.  - для дизельних двигунів, з буквою  поруч означає, що моторна олива можна використовувати для автомобілів з турбіною.

Що означає 0w-30? Або 5w-40

Одним з найважливіших параметрів є в'язкість. 0w30 - в'язкість даного моторного (масла) оливи. 0w - низькотемпературна в'язкість оливи при холодному пуску двигуна. 0w більш низьку температуру відпрацьовує, на відміну від 5w. Буква W означає «зима». Під цим показником мається на увазі, наскільки легко і швидко мастило буде прокачуватися по системі, щоб уникнути сухого тертя деталей. Показник 30 - це товщина масляної плівки при робочій температурі двигуна. Чим вище значення, тим більше в'язкість моторної оливи при високих температурах.

клас в'язкості моторної оливи для двигуна

Як визначити, де вироблялося моторне масло Castrol Edge FST 0w-30 c3 b4?

Зверніть увагу на спеціальне кодування на упаковці. Цей код вказує на те, де виробляється моторне масло. Castrol виробляється в Європейському Союзі, а на зворотному боці етикетки є інструкція для ідентифікації виробника. Він ідентифікується першими трьома або останніми трьома цифрами коду, який вибитий внизу або вгорі упаковки.

DE01 - Гамбург, Німеччина

BE02 - Антверпен, Бельгія

AT01-Wiener-Neudorf, Австрія

T01 - Верона, Італія

Переваги вибору Castrol Edge FST 0w-30 c3 b4:

Сastrol Edge FST 0w-30 - універсальна всесезонна моторна олива. Може використовуватися як в бензинових, так і в дизельних двигунах сучасних легкових автомобілів.

Різко підвищує ефективність двигуна вашого автомобіля

Гарантує високий рівень захисту двигуна

Перешкоджає утворенню різних видів відкладень

Має відмінні антикорозійні властивості

Відмінні функції миючого засобу та диспергатора

Армована масляна плівка


Отже, чи підходить мені Castrol Edge FST 0w-30 C3/B4?

Якщо коротко, на Ланос - ні.

Тепер перейдемо від теорії до практики. Погляньте на бортовий журнал вашого автомобіля та перевірте запропоновані дозволи. Подивіться на рекомендації виробника вашого автомобіля і порівняйте їх з формою схвалення в описі цієї оливи.

Таблиці SAE

Кастрол Едж 5W-40

Нова повністю синтетична олива  C3  виробляється за технологією Fluid Strength Technology (FST).

Ця технологія зменшує кількість контакту між деталями двигуна до 40% і збільшує час роботи двигуна на максимальних обертах до 35% у порівнянні з продукцією провідного конкурента. В результаті ви можете бути впевнені, що двигун працюватиме якнайкраще в будь-яких дорожніх умовах, незалежно від вашого стилю водіння.

Переваги:

Кращі низькотемпературні властивості серед моторних олив класу в'язкості 5W-40 - гарантія легкого холодного запуску;

Має підвищену стійкість до окислення і високих температур і залишається стабільним протягом усього терміну експлуатації завдяки вмісту базових мастил поліальфаолефінової групи;

Здатні працювати в більш широкому діапазоні температур в порівнянні зі звичайними маслами класу в'язкості 5W-40;

Специфікації:

SAE 5W-40;

АСЕА С3;

API SN/CF;

BMW Longlife-04;

MB-Схвалення 229.31;

VW 502 00/505 00

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Тип двигуна Турбо Дизель, Дизель, Бензин

Тип масла Синтетичний

Застосування Легкові та вантажні автомобілі

SAE 5W-40

АСЕА  C3:  клас оливи не відповідає двигуну Ланос.

Рекомендовано (з мого досвіду) для Ланос - олія Кастрол Магнатек 5W-40 A3/B4

Специфікації
ACEA A3/B3
API SN/CF
BMW Longlife-01
MB-Approval 229.3
Renault RN 0700/RN 0710
VW 502 00 / 505 00

Молекули Castrol Magnatec Intelligent Molecules:
утримуються на найважливіших деталях двигуна, коли звичайне масло стікає у піддон картера.

У Європейській класифікації якість олій для Ланоса встановлюється якістю A1/A2/A3, що передбачає можливість застосування олій від стандартної до високоякісної,  A3  з трьох вказаних буде найвищої якості.

Немає коментарів:

Дописати коментар