неділю, 9 червня 2013 р.

Скол на лобовому склі

Поділюсь своїм досвідом з ремонту сколів на лобовому склі, та й не тільки лобовому. Стався з моєю машиною випадок, камінь упав з мосту на лобове скло. Оскільки лобове скло має кут нахилу, удар стався по дотичній, що і власне і врятувало від повної заміни розбитого скла. Проте камінь, що впав, залишив розсипом хмару сколів, які крім неприємного нагадування про те, що трапилося, ще були каналами для руйнівної вологи в прошарку скла.
Трохи відступу, раніше 10 років тому, мені довелося спостерігати за ремонтом тріщини на лобовому склі. Процедура ремонту проста, свердлиться з боків спеціальним, тонким свердлом на кінцях тріщини скла дві точки для зняття напруги, не наскрізні. Далі в тріщину з тюбика заливається якийсь склад, що склеює. От і все. Наприкінці додають полірування. Склад клею я не знаю, але замінити ж можна чимось схожим, наприклад поліакрилатний клей.

Я використав супер клей "Секунда". Протерши скол спиртом, капнув за необхідності суперклей у тріщини, так, щоб надлишок клею не потік. Місце сколу краще обклеїти скотчем. Інакше клей тонким шаром висихає моментально і можуть залишитися промені на склі. Якщо клей краплею сидить у сколі, то висихає повільно, а це означає, що можна прибрати надлишок, просто торкатися щоразу чистим сірником у клей на сколі. Навіть не прибираючи надлишок того ж клею, теж вийти добре. Просто пройде більше часу, поки щітка склоочисника наполірує виступ.

Процедура ремонту скла, як видно, не складна, копійчана і швидка. В результаті маємо врятоване лобове скло від повільної руйнації. Адже отримавши доступ у внутрішні шари скла, вода мала б при теплій погоді легко заходити всередину, а при негативних температурах створювати тиск на тріщину, роздавлюючи її формувати новий промінь тріщини. Також сприяють руйнації скла вібраційні сили, передані через кузов.

У такий спосіб напівкустарним способом можна обійтися від дорогого ремонту.

Мій багаторічний досвід експлуатації лобового скла із заклеєними сколами показав надійність такого способу ремонту.

Теги інфо: ремонт сколів на склі, тріщини.

upd:
Щітка в дощ після ремонту сколів на лобовому склі залишає ледь помітні павутинки слідів. Краще відразу контролювати мікро-краплю клею, що закладається в сколу. Скло ціле, це головне!

Немає коментарів:

Дописати коментар