вівторок, 2 липня 2013 р.

Ремонт ручки склопідйомника.

Зламана ручка склопідйомника
Зламана ручка склоподйомника
Вперше ручка зламалася, коли ще машина була на гарантії, але в сервісі відмовилися змінити, пославшись на застосування надмірного впливу дії при відкриванні вікна. Відвалилася та частина ручки, за яку власне і доводиться тримати під час відкриття вікна, колесо. При детальному огляді з'ясувалося, що відламуються клямки «крутилки», що входять до тіло важеля ручки.
Оглянувши коліщатко ручки, придумав просте рішення, в центр коліщатка «крутилка» між зламаними засувками вкрутити саморіз із плоским капелюшком, а під капелюшок гвинта підставити тонку шайбу великого діаметру (що закриває по радіусу з середині отвір важеля).
Зібрана ручка скло підйомника
Так виглядає зібрана ручка

Шайба виконуватиме роль зламаних засувок. Як варіант знайти гвинт з широким капелюшком в акурат під діаметр отвору в важелі. При такій конструкції ручки, швидше зламається важіль на шестерні скло підйомника, ніж колесо, що обертається.

При вкручуванні шурупа зусилля не повинно бути надмірним. Є маленька хитрість, для того, щоб шуруп не викручувався в процесі експлуатації, при вкручуванні шурупа в коліщатко, потрібно його і сам отвір коліщатка скло підьомника акуратно намазати епоксидною смолою, я для цього використовував двокомпонентну смолу в шприці.

У такий спосіб вже відремонтовано дві ручки.
Три роки в роботі після ремонту

За 3 роки більше жодна з них не зламалася, тепер на черзі третя, яка до цього ще не ремонтувалася. За відсутністю смоли, застосував швидко сохнучий поліакрилатний клей для фіксації шурупа в коліщатку ручки. На шуруп підібрав втулку з пластику, яка заповнила простір, що залишився, між шурупом і важелем склопідйомника. Це не обов'язково, тому що навантаження обертання на важіль передає коліщатко.
Зламана ручка склопідйомника втулка
На гвинт можна одягнути проміжкову  втулку


Можливо, для когось здасться легше купити нові ручки скло підйомника і поміняти на СТО, але поспішаю розчарувати, нові будуть точно ламатися, це закладено в конструкції ручок. Вигаданий і описаний мною спосіб ремонту ручки склопідйомника вирішує проблему раз і назавжди.

Важіль склопідйомника
Важіль склопідйомника


Закрутити гвинт у важіль склопідйомника
Ручку встромити у важіль ск. підйомника і закрутити гвинт









залити клей для фіксації гвинта
В круглу ручку також залити клей для фіксації гвинта
Мітки: ремонт ручок скло підйомника, відламалась ручка.
робота склопідйомника гарантована
Довга безпроблемна робота склопідйомника гарантована

5 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Да, верно! Но работа по замене тоже стоит денег и каждый год-два менять их по кругу не вариант. А такой способ ремонта решает один раз и на всегда эту маленькую неприятность :)

      Видалити
  2. Дело не в цене новой ручки просто их качество полное г. Новые ломаются в день покупки.спс буду тоже себе делать по данному примеру.

    ВідповістиВидалити