суботу, 4 травня 2013 р.

Заміна стокових передніх колодок на Ferodo.


Феродо колдки на заміну
Ferodo Premier
При виборі передніх гальмівних колодок на заміну заводських, загалом, теж не поганих у Ланос, головним критерієм було не купити підробку. А, відштовхуючись від цього пункту, вже можна зробити вибір у бік збільшення ефективності гальмівної системи та купити гальмівні колодки дорожче. Перечитавши багато різних відгуків за багато іменитих фірм, подивившись, що доступно на прилавку магазинів, прийняв єдине правильне рішення купити гальмівні колодки Ferodo Premier.
І так, чим Ferodo краще або гірше фабричних гальмівних колодок на Ланосі. Перша і головна перевага, гальма на порядок ефективніші, тобто машина зупиняється швидше, що в міських умовах експлуатації є безперечною перевагою. Точних вимірів і різницю шляху гальмування в метрах я не проводив, але, як кажуть, велику різницю помітив з перших сотень метрів експлуатації передніх гальмівних колодок Ferodo Premier, при тому, що новій колодці потрібен час, щоб притертися до гальмівного диска.

Все має свою ціну, звичайно, ціна на Ferodo вище за оригінальні колодки, але в цьому разі «ціна» має дещо інший аспект. Висока ефективність передніх гальм досягається не тільки за рахунок якіснішого складу гальмівної колодки, а також за рахунок більш агресивного зносу гальмівного диска. Саме цей факт є великим мінусом при використанні передніх гальмівних колодок Ferodo Premier.

Всі плюси і мінуси цих колодок я дізнався до покупки і твердо вирішив, що безпека важливіша за непланову заміну гальмівних дисків. Безумовно, хочеться, щоб машина ніколи не ламалася і не вимагала ремонту, це в ідеалі, а поки що, безпека шляхом частої заміни гальмівних дисків це мій варіант. Адже можна сказати, не раз Ferodo рятував від ДТП за пару сантиметрів.
 
Взимку, в сніговій каші, так, кілька разів блокувалися передні колеса при гальмуванні в повний ковз, думаю, на рідних колодках за тих же обставин було б так само, але якось м'якше чи то, передбачувано. В решту часу впевненість у гальмах на 100%.

Перша заміна передніх колодок за показаннями одометра 39760 км. Умови експлуатації – місто.

2 коментарі:

  1. Вот и откатал Ferodo Premier, хочу оставить отзыв, который совершенно опровергает выше написанное в статье.
    Я считал за счет более агрессивного износа тормозного диска буду менять вскоре и сам диск. Но именитые колодки прошли что то около 31т. км, а это опровергает быстрый износ тормозного диска, а как раз наоборот, говорит о бережном отношении этих колодок к диску. Если простыми словами, то в большей степени стираются фрикционные накладки колодок, а тормозной диск на колодках Ferodo служит дольше. Как то так.
    Взамен поставил антикризисные, но лучшие в своём классе Hi-q, разница в эффективности тормозов ощутимо заметна в худшую сторону. Ferodo тормозят намного лучше. Летом планирую поменять и диск, а к нему вернуть Ferodo Premier.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Фото старых колодок не стал делать, поверьте на слово. Режим эксплуатации - город, в достаточно спокойном темпе движения.

      Видалити