суботу, 2 березня 2013 р.

Вода в багажнику

Машині сьомий рік. Було, перші роки не міг знайти причини, чому після дощу в багажнику автомобіля збирається вода. Причому лише з лівого боку. Перше, що спадало на думку, в місцях кріплення заднього ліхтаря є негерметичні шпорини, через які вода і затікає.
Але, то літня погода і сухо, то мряка і ліньки розбирати, так і проїздив кілька років. Одного разу все ж таки розібрав і був здивований, конструкція кріплення заднього ліхтаря влаштована так, що навіть з відра якщо поливати водою, ну ніяк не заллє в багажник. До речі, спочатку я саме так і робив, залазив у багажник і просив друга пролити відро води на кришку багажника Ланоса. Але все було безрезультатно. Ну ні, так ні, говорив я собі, потім знайду...

Так я підійшов до думки, що можливо під зливою не тримає ущільнювальна гумка кришки багажника або у відвідному каналі для води перед гумкою є мікроскопічний отвір, через який просочується вода в багажник. Промазав герметиком, але це не дало позитивного результату. Але чудес не буває, десь вода затікає в багажник.
 
А якщо дощ був затяжний, то краплі води доходили до запаски, поряд з якою знаходився інструмент і все це не тішило.

Вирішивши ґрунтовно оглянути всі стики та саму кришку багажника, помітив у кутку кришки, де метал загинається на торці конвертом, деякий отвір з голку, як би не дотиснутий лист металу на торці. Тобто може він і не повинен бути затиснутим, але повинен бути герметичним, тому що скочуючись з заднього скла вода потрапляла саме в цей отвір і далі по внутрішній поверхні кришки багажника стікала всередину.

Ось власне і все, кілька крапель герметика в кут кришки багажника і сухо в дощ.

Під час затікання води і після запобігання гниття металу кузова, заливав Rust Stop. Цей диво засіб виштовхував воду зі щілин і зробив гарну службу. За відсутності під рукою його можна спокійно замінити на WD-40.

1 коментар: